SMS Guld

SMS Guld är en av de mest välrenommerade och välkända guldhandlarna på nätet. Med 140 000 kunder är SMS Guld den avgjort största guldhandlaren på nätet. Om du säljer ditt guld till SMS Guld kan du vara säker på att göra en trygg försäljning där du får bra betalt för dina guldföremål. Många av de guldhandlare som i dag syns flitigt i reklamsammanhang har bara något år på nacken. SMS Guld har funnits sedan 2008, vilket borgar för kvalitet. Om du känner att du inte vill skicka ditt guld med posten, även om försändelsen är försäkrad och skickas som en rekommenderad försändelse, kan du även gå till en av SMS Gulds butiker i Stockholm.

Det är mycket enkelt att göra affärer med SMS Guld. På företagets webbplats beställer du ett så kallat guldpaket. Det är givetvis helt gratis. I guldpaketet ingår en säkerhetspåse, i vilken du lägger dina guldföremål, instruktioner om hur försäljningen går till, avtal och villkor för försäljningen samt ett frankerat returkuvert. Kuvertet skickar du med rekommenderad post till SMS Guld.

När ditt guld har kommit fram till SMS Guld görs en värdering av guldvärdet. I värderingen ingår en kontroll av guldets renhet (karat) och vikt. För vägningen använder sig SMS Guld av vågar som är certifierade och kontrollerade av Statens Provningsanstalt. Du kan alltså vara säker på att vägningen blir exakt.

En stor fördel med SMS Guld framför konkurrenterna är att hela säljprocessen är mycket transparent. Varje kund har möjlighet att logga in på en medlemsavdelning för att se vilka steg i processen som är avklarade och vilka som återstår. Du ser till exempel aktuella uppgifter om värderingen av ditt guld och när du kan räkna med att få dina pengar utbetalda. Vad gäller utbetalningen kan man gott säga att SMS Guld är en mycket frikostig guldhandlare. Eftersom företaget inte tar ut några avgifter blir köppriset mycket förmånligt.