Sälj guldsmycken

Många har trasiga guldsmycken som ligger hemma. Då de flesta har fått lära sig att guld är värdefullt, är det dock ingenting som man slänger, utan oftast blir det så att man låter det ligga kvar i byrålådan, ta plats och samla damm. Guld kommer dock inte till sin rätt när det endast ligger trasigt i en byrålåda. Om man inte kan laga guldsmycket, kan man istället sälja det. Ibland kan det även vara så att man har fått ett guldsmycke i present. Även om man är tacksam och givaren tycker att det är vackert, tycker man själv att det är gräsligt. Guld är värdefullt även i andrahand, men när du säljer guldsmycken får du betalt per gram. Idag är guldvärdet högre än någonsin och därför är det ett bra tillfälle för dig att sälja ditt guld.

De flesta som har guldsmycken liggande hemma är helt ovetande om att de kan sitta på en förmögenhet. Guldpriset ligger i dag på en mycket hög nivå vilket gör att man kan få en frikostig ersättning för gamla ringar, halsband och liknande. Om man till exempel är skild och har kvar sina gamla ringar är nu ett ypperligt tillfälle att få ordentligt betalt.

Det är även enklare än någonsin för dig att sälja ditt guld till en guldhandlare idag. Du gör helt enkelt så att du surfar in på din valda guldhandlares hemsida och ber om att få en påse hemskickad. Oftast kan du e-posta dem, men ibland kan det krävas att du ringer dem direkt. Det brev som du får hem kallas ofta för guldbrev och är försäkrade under transport. Detta innebär att, om ditt guld skulle bli stulet, kommer du trots detta att få ersättning för det. När du har fått hem din påse, fyller du den med det guld som du vill sälja och skickar in den. Om det finns ädelstenar i guldet som du vet är värdefulla, kan du plocka bort dem då du sällan får mer betalt för ädelstenarna.

När du har fyllt påsen med guld, lämnar du in guldbrevet rekommenderat och skickar iväg det. När det har kommit fram, kommer företaget att värdera ditt guld och så att säga ge dig en offert på vad de är villiga att betala för det. Om du tycker att det låter rimligt, accepterar du och därefter kommer de att sätta in pengarna på ditt konto och då har du sålt ditt trasiga guld. Ditt guld kommer istället att smältas ned igen och säljas som nya smycken. Detta är perfekt att göra med smycken som har graveringar, men av olika anledningar är obrukbara. En del smycken har nämligen inget andrahandsvärde, men du kan alltid vara säker på att guldet per gram ger en förtjänst. Sälj därför ditt obrukbara guld och gör någonting roligt för pengarna.

Om du vill sälja guldsmycken som du inte använder och som inte har något större sentimentalt värde har du många alternativ. Ju högre guldpriset stiger desto fler affärsmöjligheter öppnas nämligen. I dag har du inte enbart alternativet att gå till den lokala juveleraren. Du kan även sälja dina guldsmycken till handlare som enbart har som affärsidé att köpa och sälja guld. Dessa aktörer finns såväl i fysiska butiker som på nätet.

På senare tid har guldhandlarna på nätet ökat i antal. Dessa aktörer erbjuder en mycket smidig handel. Normalt beställer du hem en påse i vilken du lägger dina smycken. Du returnerar sedan påsen till handlaren och inväntar betalningen. Givetvis gäller fri frakt. Din försändelse är naturligtvis försäkrad.

Oavsett vilken aktör du vill sälja guldsmycken till ska du tänka på några saker innan du lämnar över dina smycken. För det första ska du undersöka om den aktör du har tänkt sälja dina guldsmycken till är pålitlig. Juveleraren på stan kan du för det mesta lita blint på. Detsamma gäller pantbanken. På nätet ska du vara lite mer försiktig. Undersök ett antal olika guldhandlare med avseende på omdömen och professionalitet. Omdömen kan du lätt hitta på nätet i forum och på bloggar om du gör en snabb sökning. För att se om en aktör är professionell kan du bland annat hålla utkik efter märkningar och sigill, huruvida handlaren är ett registrerat bolag samt om aktören följer lagen om handel med begagnade varor. Om du hittar information om den lagen på guldhandlarens webbplats kan du vara ganska säker på att reglerna i lagen följs till punkt och pricka.

För det andra ska du tänka på att försöka få så mycket betalt som möjligt. Det enklaste sättet är att jämföra priserna på guld hos olika handlare. Det är nämligen handlarens egna köppriser som avgör hur mycket pengar du får i handen när du säljer guldsmycken.