Guldhandlare

I tider av dålig ekonomi tar människan sin tillflykt till guldet, både genom att köpa och sälja. Att sälja sitt guld i dag är lättare än någonsin förr, och en ökad konkurrens framför allt från Internet har drivit upp priserna på som guldhandlare är beredda att betala för så kallat skrotguld.

Inte alla guldhandlare är lika seriösa, och för att hitta bäst pris kan det vara på sin plats att leta runt lite. Nätbaserade guldinköpare har under senare år fått ett dåligt rykte, på grund av oseriösa företag som försöker dölja vad de egentligen betalar för det guld de köper in. Då nätbaserad guldhandel vanligen fungerar som så att du skickar in dina guldföremål via guldbrev, så kan de uppgifter du får tillbaka vara svåra att kontrollera. Det finns flera seriösa nätbaserade guldhandlare men försiktighet är en dygd. Leta upp den sektion på deras hemsida som vanligen kallas ”villkor” och läs igenom dem noga.

Välbehövlig granskning från media under det senaste året har sållat ut merparten av de oseriösa guldhandlare som finns, men det skadar absolut inte att vara på sin vakt: om något känns för bra för att vara sant så finns också alltid risken att det är det. Här är tre stycken guldhandlare

Guldkedjespecialisten

Guldkedjespecialisten är en guldhandlare i Stockholm, som köper guld från 14 karats renhet och bättre. Att ta sig till en fysisk butik är kanske lite mer besvärligt än att bara skicka guld med posten, men fördelen är att du själv är med när ditt guld kontrolleras och kan se hur beräkningen av värdet går till. Om du har några frågor kan du ställa dem på plats, och få omedelbara svar. Karathalten testas också noga, i det fall smycket saknar stämpel.

Guldbrev.se

Guldbrev är en nätbaserad guldhandlare. Detta fungerar helt enkelt genom att du beställer deras tjänst varpå de skickar hem ett eller flera ”guldbrev” till dig. Med dessa sänder du så ditt guld till dem. Dessa brev är rekommenderade, viket innebär att de är försäkrade ifall något skulle hända eller om breven försvinner i posthanteringen. Guldbrev värderar sedan dina guldföremål, och ger dig ett erbjudande. Om du är missnöjd med detta så har du fem dagar på dig att avböja, och få ditt guld återsänt. Guldbrev står för portokostnad och kostnaden för rekommenderad frakt, och tar heller inte någon värderingsavgift. Dessutom har man en prisgaranti som i korthet innebär att man ersätter dig för mellanskillnaden om du skulle kunna hitta någon annan nätbaserad guldhandlare som erbjuder dig mer pengar för samma guld.

SMS Guld

SMS Guld AB var den första guldhandlaren i Sverige att ge sina kunder möjligheten att sälja sitt guld på nätet. Med över 140 000 kunder är man också en av de största aktörerna på marknaden och ständig kontakt med såväl Polisen som SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut säkerställer att ditt guld behandlas enligt vad lagboken föreskrivit. Som kund har du fri frakt och fem dagars ångerrätt om du inte skulle vara nöjd med priset du får, och missa inte att SMS Guld också köper silver och platina!