Sälja tandguld

Guld fungerar utmärkt för lagning av tänder. Även vissa delar av tandproteser kan vara tillverkade av guld. Guld är nämligen en metall som är mycket tåligt och kan stå emot munnens emellanåt ganska ogästvänliga miljö. Om du av olika anledningar vill sälja ditt tandguld har du flera möjligheter. Du kan ta ditt guld till en pantbank eller en juvelerare. Du kan också sälja tandguld på nätet.

En sak du ska tänka på när du säljer ditt tandguld är att du inte kommer att få lika mycket pengar som du skulle få om du sålde mer exklusiva guldsmycken. Tandguld har nämligen en karat på mellan 14-18 karat, detta för att guld på 24 karat är alldeles för mjukt för att användas för lagningar.

En annan sak att tänka på är att jämföra priser mellan olika guldhandlare. Det kanske känns tryggast att gå till den lokala juveleraraffären för att få ditt guld värderat, men du kan ofta få mer pengar i handen på annat håll. Det är respektive guldhandlares dagsaktuella guldpriser som avgör hur mycket du får när du säljer ditt tandguld. För att få ut mest pengar när du vill sälja tandguld ska du alltså välja den handlare som erbjuder det högsta guldpriser.